Overgewicht is een van de tegenwoordig meest voorkomende problemen bij katten. Er is sprake van overgewicht of te dik zijn, wanneer de ribben moeilijk voelbaar zijn met de vlakke hand.


Gebleken is dat 35%- 60% van alle huiskatten in meer of mindere mate lijdt aan overgewicht. Dit trekken we ons natuurlijk aan en willen de mensen, die kampen met een kat met overgewicht graag helpen. Dat gaan we doen door middel van het opstellen van een dieetplan.

De kat mag niet vasten omdat het gevaarlijk is. De kans op leververvetting is groot. Overgewicht kan ook veroorzaakt worden door medische redenen. Het is dus altijd van belang, dat u spreekt met een dierenarts, voordat u uw kat laat afvallen!! U kunt zich aanmelden voor een gratis (online gesprek) zodat we wat meer informatie kunnen uitwisselen en eventueel een passend dieetplan kunnen samenstellen.

Denk daarbij aan het geven van de juiste voeding, meer beweging en dergelijke. Ook voor katten met weinig overgewicht kunt u bij ons terecht. Alle katten zijn verschillend, dus we maken voor iedere kat een individueel plan.