Diensten

null

Oppas voor de poes

Liefdevolle verzorging bij u thuis!

De meeste katten vinden het niet leuk als de baasjes op vakantie gaan en nog minder als er hierdoor van alles wijzigt in hun vaste ritme. Als de kat thuis kan blijven verandert dit ritme niet.Dat is prettig voor de kat en een geruststellende gedachte voor de eigenaar.

Als u voor het eerst gebruik maakt van onze oppasservice komt er iemand langs voor een kennismakingsgesprek. Zo kunnen de behoeftes van u en uw kat goed doorgesproken worden en kunt u laten zien waar alles staat. U kunt dan ook alvast de sleutel van uw huis meegeven. De oppas kan één of tweemaal per dag bij u langskomen om uw kat te verzorgen. Bij een angstige kat wordt er rekening gehouden dat hij of zij meer tijd nodig heeft om te wennen en zal er zoveel mogelijk dezelfde persoon langskomen.

Bovendien kunt u zelf kiezen op welk dagdeel en wat voor soort bezoek u wilt voor uw kat. Als u bijvoorbeeld een aanhankelijke kat heeft dan kunt u kiezen voor extra aandacht.

Heeft uw kat medicatie nodig dan is dit ook geen probleem.Het oppasteam is kundig en ervaren in het geven van medicatie. Wij houden er rekening mee dat de medicatie soms op vaste tijdstippen gegeven moet worden.

Met andere woorden: de kat krijgt de verzorging en aandacht die hij of zij gewend is!

Indien uw kat tijdens uw afwezigheid medische zorg nodig heeft dan kunnen wij met uw kat naar de dierenarts. Er zal altijd eerst met u of een contactpersoon worden overlegd voordat er stappen worden genomen.

Bij thuiskomst vindt u een notitie van de oppas, om te laten weten hoe het is gegaan en of er nog bijzonderheden zijn geconstateerd. Geen bericht is goed bericht, maar wilt u tijdens uw afwezigheid toch af en toe horen hoe het gaat dan kunt u altijd een sms of e-mail sturen.

Wij kunnen stand-by staan als u nog niet zeker weet of u weggaat maar wel zeker wilt zijn van een plekje in onze agenda. U betaalt een vast bedrag, ongeacht de periode.

Nu reserveren
cat-2359469_640
_DSC0243
cat-2367371_640
null

Gedragstherapie

Gepaste oplossingen voor elke kat.

Een kat vertoont soms gedrag, dat voor hemzelf en/of de eigenaar als onprettig wordt ervaren. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in angst voor mensen/ soortgenoten en andere dieren. Ook agressie komt voor en het kaal likken van de huid. Onzindelijkheid komt bij katten vrij vaak voor, alsmede sproeien. Veel van dit gedrag is natuurlijk en de kat zal het dan ook niet direct als een probleem ervaren.

Ook bieden wij hulp bij katten die bang zijn voor vuurwerk.

Samen met u kan VOOR DE POES op zoek gaan naar de oplossing voor u en uw kat(ten). Na het telefonisch contact krijgt u een vragenlijst toegestuurd. Aan de hand van deze lijst, een consult en aanvullende gegevens van bijvoorbeeld de dierenarts zal een plan van aanpak worden opgesteld. Ook filmpjes, foto’s en dagboekjes kunnen daarbij helpen.

Om alles nog eens rustig door te kunnen nemen, krijgt u de diagnose en het plan van aanpak thuisgestuurd. We zullen regelmatig telefonisch contact onderhouden, als steuntje in de rug.

Maak een afspraak
voordepoesautos
null

Huisdieren taxi

Huisdieren vervoer op maat!

Heeft u geen vervoer of geen tijd om met uw kat of huisdier naar de dierenarts te gaan, dan kunnen wij u hierbij helpen. Onze huisdierentaxi kan u en uw huisdier ophalen en vervolgens kunt u ervoor kiezen dat wij erbij blijven of dat we u afzetten en later weer ophalen.

null

Kleine handelingen

Verschillende kleine handelingen

Wij kunnen u helpen met de volgende handelingen:

  • Vachtverzorging
  • Nagels knippen
  • pillen en vloeistoffen toedienen
  • Insuline toedienen
  • Bloedsuikermeting verrichten
  • Onderhuids infuus geven
  • Kattenbak verschonen
  • vlooien- en wormenkuur toedienen

Wij helpen u graag en kunnen het ook uitleggen zodat u het verder zelf weer kunt oppakken. We proberen dit altijd op een zo min mogelijk stressvolle manier, zodat uw huisdier het een volgende keer ook toelaat. Tijdens de oppas zitten deze handelingen bij de prijs in, tenzij het veel tijd kost of als de medicatie nog niet in huis is.

cat-1842067_640